Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Buletini – Prill 2020

Një shënim nga Lyn Gooding – CEO i First Light

E shkruaj këtë mesazh në Ditën Botërore të Shëndetit dhe kështu doja të përfitoja nga ky rast për të shprehur falënderimet tona shumë mirënjohëse për të gjithë ata që punojnë në NHS dhe shërbimet e tjera të vijës së parë të cilët po ndihmojnë për të mbështetur të sëmurët dhe të cenuarit. Veprimet e tyre vetëmohuese për ta vënë veten në rrezik për të ndihmuar të tjerët është një shembull i qartë i përkushtimit dhe dhembshurisë që ekziston sot në shoqërinë tonë.

Nga ana ime, jam i nderuar që jam në gjendje të drejtoj dhe përfaqësoj një fuqi punëtore kaq të përkushtuar që përbëjnë First Light. Ekipi ynë është përshtatur shpejt dhe ka përqafuar teknologjinë e re, duke siguruar që ata që janë të prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale të jenë ende në gjendje të kenë mbështetjen e nevojshme që u nevojitet.

Asnjëherë më shumë se tani shërbimet e First Light nuk kanë qenë kaq të nevojshme. Bllokimi aktual i sjellë si rezultat i shpërthimit të COVID-19 ka nxjerrë në pah më të mirën dhe më të keqen te njerëzit.

Ndërsa jemi dëshmitarë të atyre që po sakrifikojnë shëndetin e tyre për të mbrojtur jetët e të tjerëve, ne po dëshmojmë gjithashtu një rrezik në rritje të dhunës dhe abuzimit, kjo është arsyeja pse mbështetja që marrim nga partnerët, vullnetarët dhe donatorët tanë ka më shumë rëndësi tani se kurrë.

Në emër të të gjithëve në First Light do të doja t’ju falënderoja të gjithëve për mbështetjen tuaj të vazhdueshme, ne po u bëjmë të ditur njerëzve se nuk janë vetëm, nuk kanë nevojë të vuajnë në heshtje pasi ne jemi këtu për të ndihmuar në mbrojtjen dhe mbajtjen e njerëzve të sigurt.

Kujdesuni dhe qëndroni të sigurt

Lyn

VENDET E VANCAVE

Ju lutemi shikoni më poshtë për vendet e lira aktuale të postuara në faqen e internetit First Light. Ju lutemi vizitoni tonë faqja e vendeve të lira të punës për më shumë informacion, një formular aplikimi dhe një profil roli. Përndryshe, mund të telefononi 03458 121212 për të kërkuar një paketë aplikimi.
CV-të nuk do të pranohen.

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Këshilltar i Ekipit të Përgjigjes së Linjës së Ndihmës
Truro, Cornwall

First Light fitoi kontratën shtatëvjeçare të Safer Cornwall për të ofruar shërbime të Komunitetit të Abuzimit në Familje dhe Dhunës Seksuale në Cornwall dhe Ishujt Scilly, në partneritet me Barnardo’s. First Light tani janë duke rekrutuar për një këshilltar të ekipit të përgjigjes së linjës së ndihmës, i cili do të punojë për Cornwall dhe Ishujt Scilly. Ky rol do të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur pas procesit të rekrutimit. Ne jemi në kërkim të njerëzve që janë shumë të motivuar, fleksibël dhe të aftë për të punuar pa mbikëqyrje në baza ditore.

Linja e ndihmës ofron një pikë të vetme kontakti dhe portë për ata që kanë përjetuar abuzim në familje brenda Cornwall-it dhe siguron që ata janë në gjendje të kenë akses në shërbimet e duhura. Ekipi i Përgjigjes së Linjës së Ndihmës ofron një shërbim mbështetës dhe vlerësimi për viktimat e abuzimit në familje duke kryer vlerësime të rrezikut, plane sigurie, informacione dhe këshilla të bazuara në telefon, si dhe rekomandime të përshtatshme për tutje brenda shtigjeve të Abuzimit në Familje dhe Dhunës Seksuale. Mbajtësi i postit do të pritet të marrë referime, të dhëna të dhëna dhe të kontaktojë viktimat e referuara në Linjën e Ndihmës nga profesionistë, publiku, policia dhe vetë-referime, dhe të ofrojë një shërbim pro-aktiv për të gjitha viktimat e abuzimit në familje.

Mbajtësi i postit do të përfundojë në mënyrë efektive vlerësimet e rrezikut, do të trajtojë sigurinë e menjëhershme përmes planeve të sigurisë dhe do të ofrojë informacion, këshilla dhe referim të mëtejshëm për të siguruar që viktimat të mbështeten për të aksesuar shërbimet për të cilat kanë të drejtë. Mbajtësi i postit do të punojë ngushtë me koordinatorët e rasteve dhe IDVA-të me rrezik të lartë brenda First Light.

Koordinator i Angazhimit Mashkull/Punonjës i Krizave
Swindon & Wiltshire SARC

Qendra e Referimit për Sulmet Seksuale të Swindon dhe Wiltshire (SARC) po kërkojnë një anëtar të ri të stafit për të marrë rolin e Koordinatorit të Angazhimit Mashkull dhe Punëtorit të Krizave. Ky është një postim i ri, i cili kërkon një individ që i kupton barrierat me të cilat përballen meshkujt kur marrin mbështetje pas një sulmi seksual.

Mbajtësi i postit duhet të jetë i pasionuar dhe entuziast për klientët meshkuj që hyjnë në SARC dhe do të kërkojë të përmirësojë angazhimin me shërbimin përmes të gjitha kanaleve të disponueshme.


Blini AmazonSmile dhe na përkrahni

Kur blini në internet në Amazon, tani mund të mbështesni First Light duke zgjedhur të filloni në buzëqeshje.amazon.co.uk

Thjesht zgjidhni First Light si organizatën bamirëse që dëshironi të mbështesni dhe Amazon do të na dhurojë 0,5% të çmimit neto të blerjes.

AmazonSmile është i njëjtë me Amazon dhe ka të gjitha të njëjtat produkte me të njëjtin çmim.