Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Deklaratë 22/04/2021

Deklarata e parë e dritës, 22 prill 2021

Ne jemi bërë të vetëdijshëm për një numër mesazhesh dhe postimesh që qarkullojnë në mediat sociale me origjinë nga TikTok në SHBA, të cilat inkurajojnë burrat të kryejnë dhunë seksuale më 24 prill 2021. Ne e kuptojmë nga Policia e Devon dhe Cornwall se nuk ka asnjë kërcënim specifik në Devon & Cornwall në lidhje me këtë fushatë tronditëse.

Është e qartë nga fluksi i telefonatave dhe mesazheve që kemi marrë se çështja po shkakton një shqetësim të madh në komunitetet tona. Është sugjeruar se këto kërcënime të dhunës seksuale janë një mashtrim, megjithatë, është një realitet i zymtë që kërcënimi i dhunës dhe abuzimit seksual është shumë real në shoqërinë tonë dhe duhet të njihet dhe të trajtohet urgjentisht.

Ne besojmë se përgjegjësia e vetme bie mbi ata që kryejnë dhunë dhe abuzim, por fatkeqësisht për shkak të kulturës në të cilën jetojmë sot njerëzit ende duhet të marrin masa për ta mbajtur veten të sigurt. Informacioni i sigurisë mund të gjendet këtu https://www.suzylamplugh.org/Pages/Category/personal-safety-advice

Nëse dikush është i mërzitur, i shqetësuar ose i shkaktuar nga kjo, ai mund të gjejë detaje të shërbimeve të specializuara të mbështetjes në firstlight.org.uk ose sarchelp.co.uk .

Lyn Gooding

CEO i First Light