Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Deklaratë: Lyn Gooding i përgjigjet qëllimit të viktimave për të marrë më shumë kohë për të raportuar abuzimin në familje në Angli dhe Uells

Në First Light, ne jemi të kënaqur të mësojmë se qeveria po synon të miratojë amendamentin nga baronesha Newlove dhe t’u japë të mbijetuarve të abuzimit në familje një afat më të gjatë kohor për të ngritur një akuzë kundër dikujt për sulm të përbashkët.
Ndryshimi pritet të vijë si pjesë e projektligjit për Policinë, Krimet, Dënimet dhe Gjykatat, i cili aktualisht po kalon në Parlament.
Lyn Gooding, CEO: “Si ofrues i shërbimeve që mbështesin njerëzit e prekur negativisht nga abuzimi në familje, ne e mirëpresim shumë këtë njoftim, veçanërisht pasi vjen nga pjesa e prapme e njoftimit të mëparshëm të sotëm nga Whitehall Watchdog që theksoi numrin e rasteve të mbetura në pritje të të trajtohen nga gjykatat penale do të “mbesin problem për shumë vite”, duke prekur rëndë viktimat.
“Ndonjëherë duhen vite që viktimat të marrin guximin për të raportuar abuzimin e tyre, nëse dhe kur e bëjnë këtë, atëherë duhet t’u jepet kohë e mjaftueshme për të kryer një hetim të plotë, pa rrezikun e mossigurimit të drejtësisë vetëm për shkak se një çështje është konsiderohet si jashtë kohe.
“Ne vetëm shpresojmë që këto ndryshime të propozuara të ndodhin së shpejti për të shmangur më shumë viktima që të zhgënjehen nga sistemi i drejtësisë penale.”