Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Dita Botërore e Shëndetit Mendor 2021

E diela e 10 tetorit është Dita Botërore e Shëndetit Mendor 2021 dhe tema e sivjetme e vendosur nga Federata Botërore për Shëndetin Mendor është ‘Shëndeti Mendor në një botë të pabarabartë’.

Abuzimi në familje dhe dhuna seksuale mund të kenë një efekt të madh në shëndetin mendor të një individi. Dihet se abuzimi (si në fëmijëri ashtu edhe në jetën e rritur) është shpesh faktori kryesor në zhvillimin e depresionit, ankthit dhe çrregullimeve të tjera të shëndetit mendor, të cilat mund të kontribuojnë në vështirësi të mëtejshme.

Në First Light ne ofrojmë një sërë mbështetjeje për ata që aktualisht po përjetojnë abuzim në familje ose dhunë seksuale ose abuzim dhe mbështetje për rikuperimin ofrohet nga shërbimet tona. Detajet e mbështetjes mund të gjenden në faqen tonë të internetit – http://firstlight.org.uk.