Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Çfarë është abuzimi i kishës?

Abuzimi me kishën mund të marrë shumë forma. Nuk përkufizohet lehtë, por ne jemi këtu për të ndihmuar këdo që ka vuajtur si rezultat i marrëdhënies së tyre me Kishën e Anglisë, Kishën në Uells dhe Kishën Katolike në Angli dhe Uells.

Çfarë është abuzimi i kishës?

Abuzimi me kishën mund të marrë shumë forma. Nuk përkufizohet lehtë, por ne jemi këtu për të ndihmuar këdo që ka vuajtur si rezultat i marrëdhënies së tyre me Kishën e Anglisë, Kishën në Uells dhe Kishën Katolike në Angli dhe Uells.

Abuzimi i lidhur me kishën mund të përfshijë dhunën seksuale, abuzimin në familje, abuzimin shpirtëror, abuzimin emocional, abuzimin psikologjik, abuzimin financiar ose aktet e frikësimit.

Këtu përfshihet abuzimi i njerëzve për shkak të përkatësisë etnike, seksualitetit, gjinisë ose besimeve fetare, të kryera në emër të besimit ose të Kishës.

Në shumicën e rasteve, është një abuzim i pushtetit, ose rezultat i një çekuilibri të pushtetit.

Është e rëndësishme të mbani mend se nëse keni qenë viktimë e abuzimit të lidhur me Kishën, nuk është faji juaj dhe ju meritoni mbështetje.

Marrja e ndihmës

Ju nuk keni pse të raportoni një incident të abuzimit të Kishës në polici, apo edhe në Kishë nëse nuk dëshironi. Ju mund të keni nevojë për kohë për të menduar për atë që ju ka ndodhur ose me dikë me të cilin mund të flisni që mund t’ju shpjegojë opsionet tuaja. Ju mund ta bëni këtë edhe nëse incidenti ka ndodhur shumë kohë më parë. Hapësira të sigurta janë këtu për të ndihmuar ju merrni vendimin më të mirë për ju .

Nëse keni përjetuar dhunë seksuale, merrni parasysh të kontaktoni Qendrën tuaj lokale të Referimit për Sulmet Seksuale (SARC) për mbështetje praktike dhe emocionale, si dhe referime të mëtejshme te shërbimet e specializuara të mbështetjes.

Nëse vendosni se dëshironi të raportoni në polici ose organet përkatëse mbrojtëse të Kishës në lidhje me abuzimin, Hapësira të sigurta do t’ju ofrojë një punonjës mbështetës të trajnuar, i cili mund të ndihmojë në lidhjen me ta në emrin tuaj, të udhëzojë dhe t’i referohet rrjeteve të tjera mbështetëse, t’ju gjejë këshillimin ose mbështetjen e duhur terapeutike dhe t’ju ndihmojë të kërkoni kompensimin dhe njohjen e keqbërjes dhe faljes që meritoni .

Nuk ka presion për të mbetur i përfshirë Hapësira të sigurta pasi të keni bërë kontaktin fillestar dhe ne jemi të lumtur të diskutojmë opsionet tuaja, të fitojmë besimin tuaj dhe të vazhdojmë me një shpejtësi që ju përshtatet.

Ju mund të gjeni Qendrën tuaj më të afërt të Referimit të Sulmit Seksual duke përdorur këtë mjet kërkimi në Faqja e internetit e NHS .

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Merr ndihme

Nëse ju ose dikush që njihni keni përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se ku të drejtoheni. First Light është këtu për të ndihmuar.

Vendndodhjet tona

Ne ofrojmë shërbime të ndryshme në pjesë të ndryshme të MB; duke përfshirë Cornwall dhe Ishujt e Scilly, Devon dhe Wiltshire.