Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Çfarë është abuzimi në familje?

Çfarë është abuzimi në familje?

Abuzimi në familje mund të jetë një incident i vetëm, ose një model incidentesh ose sjelljesh, që janë disa ose të gjitha sa vijon:
 • kontrollues,
 • shtrënguese,
 • kërcënuese,
 • degraduese,
 • i dhunshëm.

Mund të përfshijë dhunë seksuale dhe zakonisht kryhet nga një partner ose ish-partner, por mund të kryhet edhe nga një anëtar i familjes ose kujdestar.

Abuzimi në familje nuk është gjithmonë fizik dhe mund të përfshijë gjithashtu:

 • kontrolli shtrëngues dhe ‘ndriçimi me gaz’,
 • abuzimi ekonomik,
 • abuzimi në internet,
 • kërcënimet dhe kanosjet,
 • ngacmimi dhe ndjekja,
 • abuzim emocional,
 • abuzim seksual.

Çdokush mund të jetë viktimë e abuzimit në familje, pavarësisht nga gjinia, mosha, përkatësia etnike, feja, statusi socio-ekonomik, seksualiteti apo prejardhja e tyre.

Në First Light, ne duam të ndihmojmë dhe mbështesim këdo që ka përjetuar abuzim në familje tani ose në të kaluarën.

Nëse jetoni në Cornwall dhe nuk jeni i sigurt nëse ajo që po përjetoni është abuzim në familje, ju lutemi telefononi linjën tonë të ndihmës në 0300 777 4 777 për të folur me një nga ekipi ynë. Përndryshe ju mund të bëni një referimi në internet .

Nëse nuk jetoni në Cornwall, ju lutemi kontaktoni me telefonin falas, linjën kombëtare të ndihmës për abuzimin në familje 24 orë në 0808 2000 247 .

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Merr ndihme

Nëse ju ose dikush që njihni keni përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se ku të drejtoheni. First Light është këtu për të ndihmuar.

Vendndodhjet tona

Ne ofrojmë shërbime të ndryshme në pjesë të ndryshme të MB; duke përfshirë Cornwall dhe Ishujt e Scilly, Devon dhe Wiltshire.