Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Mbështetja e fëmijëve dhe të rinjve

Pavarësisht nëse një fëmijë apo i ri ka përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale drejtpërdrejt ose tërthorazi, kjo mund të jetë një kohë shumë e vështirë.
Këtu hyjmë.

Mbështetja e fëmijëve dhe të rinjve

Pavarësisht nëse një fëmijë apo i ri ka përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale drejtpërdrejt ose tërthorazi, kjo mund të jetë një kohë shumë e vështirë.
Këtu hyjmë.

Këshilltarët specialistë të First Light për fëmijë dhe të rinj kanë përvojë të konsiderueshme në mbështetjen e familjeve. Ofrimi i një hapësire të sigurtë, mbështetjeje nëpërmjet sistemit të drejtësisë penale, brenda dhe jashtë gjykatës.

Ata gjithashtu do të ndihmojnë me këshilla, referime në agjenci të tjera, aftësi përballuese dhe krijimin e një plani kujdesi të personalizuar që është i përshtatur për nevojat tuaja.

Ne gjithashtu mund të ofrojmë këshillim specialistik falas dhe akses në programe të tjera rikuperimi.

Në fakt ndihem sikur kam një jetë për të jetuar tani.”

Ju ndihmon të planifikoni një të ardhme pozitive

Duke punuar me agjencitë tona partnere, duke përfshirë NSPCC & Barnardo’s, ne do të sigurohemi që ju dhe fëmija juaj të merrni nivelin më të lartë të kujdesit dhe mbështetjes.

Fëmijët dhe të rinjtë kanë të drejtë për një sërë masash të veçanta për t’i ndihmuar ata të japin dëshmi në gjykatë, të cilat mund t’ju shpjegohen nga këshilltari juaj i përkushtuar.

Ne do të ndihmojmë gjithashtu në lehtësimin e aksesit në shërbimet e specializuara të kujdesit pasues për t’ju dhënë shansin më të mirë për të nisur një të ardhme pozitive dhe të shëndetshme.

Çfarë mund të prisni nga shërbimi i fëmijëve tanë:

 • shërbim i dhembshur dhe i pavarur,
 • një këshilltar i përkushtuar i gjinisë suaj të zgjedhur për të përmbushur nevojat tuaja individuale,
 • një vend i sigurt, i rehatshëm dhe miqësor për fëmijët për t’u takuar,
 • shpjegim i plotë i Sistemit të Drejtësisë Penale,
 • mbështetje dhe udhëzim një për një përmes hetimit dhe procesit gjyqësor,
  mbështetje e rregullt telefonike,
 • pjesëmarrja si përfaqësuesi juaj në intervista dhe paraqitje në gjykatë,
 • Vizitat para gjykatës dhe njohja me personelin e kujdesit për dëshmitarët,
 • ndihmë për kompensimin e dëmtimeve penale,
 • informacion dhe mbështetje për t’ju ndihmuar të raportoni një krim në polici/shërbime sociale,
 • udhëzime të shpejta të referimit tek agjencitë mbështetëse,
 • aftësitë përballuese për anëtarët e familjes,
 • ndërlidhja midis jush, policisë, avokatëve CPS, shërbimeve sociale, NSPCC dhe palëve të tjera,
 • vendosja e sinjalistikës dhe referimi në agjenci të tjera të specializuara,
 • një plan kujdesi me porosi vetëm për ju.

Mësoni më shumë rreth marrjes së ndihmës për veten tuaj ose për dikë tjetër.

Terapia e lojës

Fëmijët më të vegjël që kanë përjetuar abuzim seksual mund ta kenë të vështirë të shprehin dhe shpjegojnë emocionet e tyre.

Ekipi ynë i trajnuar posaçërisht në Plymouth përdor terapinë e lojës, duke i dhënë çdo fëmije kohë dhe hapësirë për të ndarë mendimet, ndjenjat dhe emocionet e tyre, pa pasur nevojë të gjejë fjalët.

Ne përdorim një sërë lojërash, tregimesh, fantazi, muzikë, karta humori, libra dhe sende të tjera terapeutike. Loja i lejon fëmijët të kontrollojnë rrëfimin, duke i ndihmuar ata të eksplorojnë ndjenjat e tyre.

Na telefononi 03458 12 12 12 për të zbuluar se si të bëni një referim profesional për një fëmijë.

Këshillimi i të rinjve

Një hapësirë e sigurt dhe konfidenciale për të folur për atë që ju ka ndodhur. Ekipi ynë profesional është i trajnuar posaçërisht për të mbështetur fëmijët dhe të rinjtë e moshës 11-17 vjeç, të cilët janë përdhunuar ose sulmuar seksualisht.

Ne ofrojmë këshillim ballë për ballë në Qendrën tonë të Terapisë në Plymouth. Ne punojmë me atë që quhet model i përqendruar në person, që do të thotë se dëgjojmë dhe përgjigjemi për atë që dëshironi të flisni në seancat tuaja dhe për atë që ndihet e rëndësishme për ju.

Ne mund të ofrojmë këshillim për të rinjtë ballë për ballë, nëpërmjet telefonit ose me video thirrje. Bëni një referim .

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Perfshihesh

Pavarësisht nëse po dhuroni kohën, aftësitë ose paratë tuaja, ka shumë mënyra se si ju dhe biznesi juaj mund të përfshiheni për të mbështetur punën që po bëjmë në First Light.

Shërbimet tona

Nëse keni përjetuar dhunë seksuale ose abuzim në familje, First Light është këtu për t’ju ndihmuar të gjeni një rrugëdalje dhe të ecni drejt një të ardhmeje më të ndritshme.