Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Mbështetje për komunitetin LGBTQ+

Ne e pranojmë se komuniteti LGBTQ+ përballet me një rrezik më të lartë të abuzimit në familje dhe dhunës seksuale dhe mund të përballet me barriera shtesë për të mbështetur. Shërbimet gjithëpërfshirëse të First Light janë të disponueshme për të gjithë, pavarësisht gjinisë ose seksualitetit.

Mbështetje për komunitetin LGBTQ+

Ne e pranojmë se komuniteti LGBTQ+ përballet me një rrezik më të lartë të abuzimit në familje dhe dhunës seksuale dhe mund të përballet me barriera shtesë për të mbështetur. Shërbimet gjithëpërfshirëse të First Light janë të disponueshme për të gjithë, pavarësisht gjinisë ose seksualitetit.

Të gjitha shërbimet tona janë të disponueshme për të gjithë dhe ne ofrojmë gjithashtu mbështetje të specializuar nëse jeni anëtar i komunitetit LGBTQ+, me dy anëtarë të stafit të trajnuar posaçërisht që kuptojnë nevojat tuaja të specialistëve dhe thyejnë barrierat për t’ju ndihmuar të ndani përvojat tuaja të dhunës në familje .

Duke punuar në partneritet me Intercom Trust , Këshilltari ynë i Pavarur për Dhunën në Familje LGBTQ+ (IDVA) ndihmon në mbështetjen e nevojave të specializuara të komunitetit LGBTQ+ në Cornwall dhe në Devon.

Ne gjithashtu kemi një LGBTQ+ të trajnuar posaçërisht Këshilltar i Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA). Një ISVA është atje për t’ju udhëhequr përmes procedurave të drejtësisë penale dhe ISVA jonë LGBTQ+ do të ofrojë mbështetje të përshtatur posaçërisht dhe do t’ju ndihmojë t’ju udhëzojë në shërbime të tjera të specializuara për t’ju ndihmuar të punoni me atë që keni përjetuar.

Faleminderit që më keni mbështetur gjithmonë me vendimet e mia, por më së shumti ju falënderoj që dëgjuat historinë time.”

Mbështetje tjetër në dispozicion:

Galop është një shoqatë bamirësie kombëtare që mbështet personat LGBT+ që kanë përjetuar abuzim dhe dhunë. 0800 999 5428

akt mbështet të rinjtë LGBT+ të moshës 16-25 vjeç që po përballen ose po përjetojnë të pastrehë ose që jetojnë në një mjedis armiqësor.

Mindline Trans+ është një linjë ndihmëse për shëndetin emocional dhe mendor për këdo që identifikohet si transgjinor, jobinar, gjinor. 0300 330 5468

Fondacioni LGBT është një organizatë bamirësie kombëtare që ofron këshilla, mbështetje dhe shërbime informacioni për komunitetet lezbike, homoseksualë, biseksualë dhe trans (LGBT).

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Fëmijët dhe të rinjtë mbështesin

Duke punuar me agjencitë tona partnere, duke përfshirë NSPCC & Barnardos, ne do të sigurohemi që ju dhe fëmija juaj të merrni nivelin më të lartë të kujdesit dhe mbështetjes.

Merr ndihme

Nëse ju ose dikush që njihni keni përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se ku të drejtoheni. First Light është këtu për të ndihmuar.