Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Merr ndihme

Nëse ju ose dikush që njihni keni përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se ku të drejtoheni.

First Light është këtu për të ndihmuar.

Merr ndihme

Nëse ju ose dikush që njihni keni përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se ku të drejtoheni.

First Light është këtu për të ndihmuar.

Ju lutemi kontaktoni

  • Nëse ju ose dikush që njihni po përjeton abuzim në familje të çfarëdo lloji ose kërkon mbështetje për t’u rikuperuar nga dhuna seksuale dhe për të jetuar në Cornwall ose Ishujt e Scilly, ju lutemi flisni me një anëtar të ekipit tonë të linjës së ndihmës duke telefonuar Safer Futures në 0300 777 4 777 ,
  • Nëse jeni në Devon dhe Cornwall dhe dëshironi të lidheni me Shërbimin tonë të Pavarur Këshillues për Dhunën Seksuale (ISVA), është 03458 12 12 12 ,
  • Shërbimi ynë i këshillimit për dhunën seksuale në Plymouth është i disponueshëm në 03458 12 12 12 ,
  • Nëse keni përjetuar dhunë seksuale dhe jetoni në Swindon dhe Wiltshire, Qendra jonë e Referimit për Sulmet Seksuale (SARC) është në dispozicion për këshilla dhe mbështetje për 01793 781 916 ,
  • Nëse jeni në Swindon dhe Wiltshire dhe dëshironi të lidheni me Shërbimin tonë të Pavarur Këshillues për Dhunën Seksuale (ISVA), është 0300 373 2715 ,
  • Nëse keni përjetuar abuzime të lidhura me kishën, telefononi linjën tonë të dedikuar të Ndihmës për Hapësirat e Sigurta 0300 303 1056 .
Përndryshe mundeni bëni një referim në internet .

Ne do t’ju dëgjojmë pa gjykuar, do t’ju ndihmojmë të kuptoni opsionet tuaja dhe do të trajtojmë gjithçka që na tregoni në fshehtësi.*

Një vend mikpritës pas gjithçkaje që kam kaluar. Ndjehem sikur më shpëtoi jetën.”

Ne jemi këtu për të mbështetur këdo që ka nevojë, pavarësisht nga mosha juaj, identifikimi gjinor, raca, orientimi seksual ose nëse keni një paaftësi. Në varësi të vendit ku jetoni, ne mund t’ju ndihmojmë drejtpërdrejt ose t’ju referojmë te dikush që mundet.

Ne jemi të pavarur nga policia dhe agjencitë e tjera dhe ju nuk keni nevojë të keni raportuar tek ata për të ardhur tek ne për ndihmë dhe mbështetje. Nëse në ndonjë moment vendosni të raportoni në polici, ne mund t’ju ndihmojmë për këtë.

Kohët e fundit fola me dikë nga First Light dhe i pashë absolutisht të shkëlqyer. Dëgjues i shkëlqyeshëm, dha shumë kohë dhe arrita të flas për një incident të tmerrshëm që nuk kisha mundur ta ndaja me askënd tjetër përveç policisë.”

*Ka disa rrethana kur ligji na kërkon të ndajmë informacione pa pëlqimin tuaj. Kudo që të jetë e mundur, ne do t’ju informojmë nëse ky është rasti.

Nëse keni qenë viktimë e një krimi, ju keni të drejta për disa të drejta siç udhëzohen nga Kodi i Praktikës për Viktimat e Krimit në Angli dhe Uells (Kodi i Viktimave). Mësoni më shumë për të drejtat tuaja këtu .

Ndihmë për dikë tjetër

Ne gjithashtu mund të ofrojmë ndihmë dhe mbështetje nëse jeni një i afërm, mik ose profesionist i cili shqetësohet për dikë që ju ka thënë se është abuzuar ose ku dyshoni për abuzim.

Lexoni këshillat tona në çfarë të bëni nëse jeni të shqetësuar për një mik apo të afërm ose bëni një referim nëse je profesionist.

Kodi i viktimave

Nëse keni qenë viktimë e një krimi, ju keni të drejta për disa të drejta siç udhëzohen nga Kodi i Praktikës për Viktimat e Krimit në Angli dhe Uells (Kodi i Viktimave). Mësoni më shumë për të drejtat tuaja këtu .

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Shërbime mbështetëse

Nëse keni përjetuar dhunë seksuale ose abuzim në familje, First Light është këtu për t’ju ndihmuar të gjeni një rrugëdalje dhe të ecni drejt një të ardhmeje më të ndritshme.

Perfshihesh

Pavarësisht nëse po dhuroni kohën, aftësitë ose paratë tuaja, ka shumë mënyra se si ju dhe biznesi juaj mund të përfshiheni për të mbështetur punën që po bëjmë në First Light.