Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Vullnetar

Vullnetar

Kur i bashkoheni ekipit tonë si vullnetar, do të merrni një trajnim gjithëpërfshirës për të rritur njohuritë dhe aftësitë tuaja. Vullnetarizmi me First Light mund të jetë gjithashtu një rrugë e shkëlqyer për trajnim dhe punësim të mëtejshëm. Shumë njerëz që dalin vullnetarë me ne përfundojnë duke punuar për ne.

Ju mund të keni jetuar përmes abuzimit në familje ose dhunës seksuale dhe dëshironi të përdorni përvojën tuaj për të ndihmuar të tjerët, ose mund të kërkoni të mbështesni një shoqatë bamirësie që vërtet bën një ndryshim në jetën e njerëzve.

Ju mund të ndihmoni duke u bërë një:
Mentor vullnetar (vetëm në Cornwall)
Mbështetja e njerëzve të prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale, të cilët kanë nevojë për pak kohë dhe mbështetje shtesë për të ecur përpara. Ju do t’i ndihmoni ata të ndjehen të dëgjuar dhe të dëgjuar. Ky nuk është një model këshillimi, është një rol dëgjues dhe mentorues.
Vullnetar i ngjarjes
Të pëlqen të bisedosh me njerëzit? Në First Light ne kemi një prezencë në një sërë ngjarjesh nga Freshers Fayres deri te Community Prides. Si një vullnetar në ngjarje, ju do të ndihmoni për të zhvilluar aktivitete argëtuese që inkurajojnë njerëzit të hyjnë në stendën tonë për të biseduar.
Folësi vullnetar

A e dini se 1 në 4 gra dhe vajza dhe 1 në 6 burra dhe djem përjetojnë abuzim në familje ose dhunë seksuale gjatë jetës së tyre? Si një folës vullnetar, ju mund të ndihmoni në rritjen e ndërgjegjësimit, të rrëzoni mitet dhe të vazhdoni bisedat.

Dëshironi të përfshiheni?

Thjesht plotësoni këtë formular dhe një nga ekipi ynë do të kontaktojë.
*Për tu përfshirë
Sa herë që flas me një klient, ndihem i nderuar që jam marrë në besimin e tij dhe që eci pranë tij si mentor. Është një gjë e çuditshme të thuash kur dëgjon dhimbjen e njerëzve, por mendoj se është të dish se po bën ndryshimin dhe t’u japësh atyre një zë.”
Michelle – Mentor vullnetar

Mënyra të tjera për t'u përfshirë

Përfshihuni

Pavarësisht nëse po dhuroni kohën, aftësitë ose paratë tuaja, ka shumë mënyra se si ju dhe biznesi juaj mund të përfshiheni për të mbështetur punën që po bëjmë në First Light.

Partneritetet e biznesit

Ne ndihmojmë bizneset e mëdha dhe të vogla për të përmbushur qëllimet e tyre të përgjegjësisë sociale.

Lini një dhuratë në testamentin tuaj

Lënia e First Light një dhuratë në testamentin tuaj ndryshon jetën e njerëzve të prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.