Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Profesionistë

Nëse je një profesionist shëndetësor, arsimor ose profesionist tjetër që ka vërejtur shenja të abuzimit në familje ose dhunës seksuale, ose nëse punoni në një profesion ku dikush ka ose mund të bëjë një zbulim rreth këtyre çështjeve, ne jemi këtu për ju.

Të dish se çfarë të bësh kur një pacient, student ose punonjës ndan historinë e tyre mund të jetë e vështirë. Gjëja më e rëndësishme është të siguroheni që personi që ndan situatën e tij të ndihet i sigurt dhe të dijë se ju i besoni.

Nëse ju, ose dikush që njihni, ka nevojë për ndihmë, ju lutemi bëni një referim.

Bërja e një referimi

Kushdo mundet bëni një referim të sigurt në internet tek First Light, duke na bërë të ditur se dikush ka përjetuar abuzim në familje ose seksuale dhe ka nevojë për ndihmën tonë.

Ofrimi i mbështetjes

Nëse e dini ose dyshoni se dikush po përjeton abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se çfarë të bëni.

Lexoni këshillat tona për mënyrat për të ofruar mbështetje nëse jeni të shqetësuar për dikë.

Për të kuptuar më shumë, ju lutemi vizitoni:

Nëse jeni në Cornwall dhe keni nevojë për këshilla për abuzimin në familje dhe dhunën seksuale, mund të telefononi gjithashtu Linja e ndihmës për të ardhmen e sigurt 0300 777 4 777 .

Qasja në trajnimin tonë të specializuar

Ne kemi përdorur ekspertizën tonë për të krijuar trajnime të specializuara që janë krijuar me ju në mendje, duke ju fuqizuar për të ofruar një shërbim të shkëlqyer për këdo që ka përjetuar abuzim në familje dhe dhunë seksuale.

Zgjidhjet tona të trajnimit kanë marrë reagime të shkëlqyera nga delegatët në një gamë të gjerë sektorësh, me komente se trajnimi është tërheqës, nxitës dhe i këndshëm.

Zbuloni më shumë rreth stërvitjes së First Light dhe si mund t’ju ndihmojë ju dhe organizatën tuaj.

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Merr ndihme

Nëse ju ose dikush që njihni keni përjetuar abuzim në familje ose dhunë seksuale, mund të jetë e vështirë të dini se ku të drejtoheni. First Light është këtu për të ndihmuar.

Shërbimet tona

Nëse keni përjetuar dhunë seksuale ose abuzim në familje, First Light është këtu për t’ju ndihmuar të gjeni një rrugëdalje dhe të ecni drejt një të ardhmeje më të ndritshme.