Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Rreth nesh

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit që janë prekur nga abuzimi në familje dhe
dhunës seksuale.

Rreth nesh

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit që janë prekur nga abuzimi në familje dhe
dhunës seksuale.

Ne i ndihmojmë të gjithë, pavarësisht nga gjinia, seksualiteti, aftësitë apo prejardhja juaj kulturore.

Ne jemi të pavarur nga agjencitë ligjore, duke përfshirë policinë, dhe çdo vit ndihmojmë mijëra të rritur dhe fëmijë të bëjnë jetë më të sigurt, pa dhunë dhe abuzim.

Zbuloni më shumë rreth vendndodhjeve të ndryshme ku punojmë .

Mbështetja që mora ishte fenomenale. Ishte e rëndësishme në vendosjen e mekanizmave për të siguruar që unë të isha i sigurt, dhe ata gjithashtu më udhëhoqën përmes fushës së minuar të hapave/proceseve që më duhej të kaloja për ta bërë këtë afatgjatë.”

About us page photo (inline)

Vizioni, vlerat dhe misioni

Vizioni yne

Një vend ku jetojmë në siguri pa dhunë seksuale dhe abuzim në familje.

Vlerat tona

  • Besim,
  • Integriteti,
  • Respekt,
  • Progresi,
  • Bashkëpunimi.

Misioni yne

Për të punuar së bashku për të ndërtuar jetë më të sigurta pa abuzim në familje dhe dhunë seksuale duke:

  • Edukimi dhe parandalimi përmes ndërhyrjes së hershme, trajnimit dhe fushatës,
  • Mbrojtja dhe mbështetja nëpërmjet ofrimit të shërbimeve për ndihmojnë në mbrojtjen dhe kontaktin me ata që përjetojnë abuzim në familje dhe dhunë seksuale,
  • Mundësimi i përballimit dhe mbështetja e rimëkëmbjes duke ofruar një gamë të plotë shërbimesh për të ndihmuar njerëzit të ndërtojnë elasticitet dhe të kalojnë drejt një jete më të shëndetshme dhe më të lumtur,
  • Dhënia e një zëri atyre që vuajnë në heshtje dhe duke ndikuar tek të tjerët për të sjellë ndryshime pozitive.

Informacion në gjuhë të tjera

Shikoni fletëpalosjet tona në gjuhë të ndryshme këtu , ose Leximi i lehtë këtu .

Më shumë informacion

Njerëzit tanë

Ne jemi këtu për ju. Për t’ju mbështetur kur keni nevojë, gjatë gjithë rrugëtimit.

Financuesit dhe partnerët

Puna jonë shpëtimtare, duke mbështetur mijëra njerëz, nuk do të ishte e mundur pa financuesit, donatorët dhe partnerët tanë të mrekullueshëm.

Kontakt mediatik

Nëse jeni një anëtar i medias që dëshironi të mësoni më shumë për First Light dhe punën tonë, ju lutemi kontaktoni.