Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Njerëzit tanë

Nga këshilltarët tanë të specializuar, tek ekipi ynë i Administratorëve të Besuar, të gjithë në First Light janë të përkushtuar të punojnë së bashku për të ndërtuar jetë më të sigurta pa abuzim në familje dhe dhunë seksuale.

Ne jemi këtu për ju. Për t’ju mbështetur kur keni nevojë, gjatë gjithë rrugëtimit.

Njerëzit tanë

Nga këshilltarët tanë të specializuar, tek ekipi ynë i Administratorëve të Besuar, të gjithë në First Light janë të përkushtuar të punojnë së bashku për të ndërtuar jetë më të sigurta pa abuzim në familje dhe dhunë seksuale.

Ne jemi këtu për ju. Për t’ju mbështetur kur keni nevojë, gjatë gjithë rrugëtimit.

Unë me të vërtetë nuk do të kisha mundur të bëja asnjë nga këto pa ty… Unë jam duke ecur më mirë çdo ditë.”

Stafi ynë

Njerëzit që mund të takoni gjatë udhëtimit tuaj me First Light:

ISVA – Këshilltarë të Pavarur për Dhunën Seksuale

ISVA-të punojnë me njerëz që po kalojnë sistemin e drejtësisë penale pasi kanë përjetuar dhunë seksuale të kohëve të fundit ose historike. ISVA juaj do të ofrojë mbështetje emocionale, do të shpjegojë proceset gjyqësore dhe do t’ju ndihmojë të ktheheni në rrugën e duhur drejt një të ardhmeje më të ndritshme.

Nëse nuk keni raportuar në polici, ISVA-të mund të ofrojnë gjithashtu një takim opsionesh për t’ju ndihmuar të vendosni nëse dëshironi ta kaloni çështjen tuaj përmes sistemit të drejtësisë penale.

IDVAs – Këshilltarë të Pavarur për Dhunën në Familje

IDVA-të janë trajnuar për të ofruar mbështetje intensive për individët në rrezik të menjëhershëm të dëmtimit serioz. Ata ofrojnë këshilla, udhëzime dhe mbështetje emocionale dhe praktike për t’ju ndihmuar ju dhe familjen tuaj të bëheni dhe të qëndroni të sigurt. Ata do të kërkojnë mënyra për t’ju fuqizuar për të bërë zgjedhje pozitive të sigurta dhe do të lidhen me profesionistë të tjerë në emrin tuaj. Mbështetja që ata ofrojnë mund të përfshijë ndihmë për ju përmes një procesi gjyqësor, ndihmë për të hyrë në strehim të sigurt dhe mund të avokojë në emrin tuaj .

DASAs – Këshilltarët e Mbështetjes së Abuzimit në Familje

Individët mbështetës të DASA-s që nuk plotësojnë pragun e IDVA-së, por që ende kanë nevojë për mbështetje, veçanërisht në kohën kur një individ largohet nga një marrëdhënie dhe periudhën pas saj. Ata ofrojnë këshilla emocionale dhe praktike, diskutojnë opsionet e sigurisë dhe mund të avokojnë në emrin tuaj.

Mentorë vullnetarë

Mentorët vullnetarë ofrojnë mbështetje telefonike nëse jeni prekur nga abuzimi në familje. Ata ofrojnë mbështetje emocionale një-për-një (jo këshillim) duke siguruar një vesh dëgjimor nëse nevojat tuaja nuk plotësojnë kriteret për referim në një DASA ose IDVA dhe/ose nëse jeni në listën e pritjes për terapi dhe ndihmë tjetër . Ofrohen pesë sesione mentorimi gjatë një periudhe pesë javore.

Të dish se mbështetja që ne ofrojmë po u mundëson viktimave të abuzimit në familje të ecin përpara me jetën e tyre është kaq shpërblyese.”
Linda, Mentore Vullnetare

Terapistët

Ne kemi një numër terapistësh të ndryshëm në dispozicion të klientëve të ndryshëm për të përballuar traumën në çdo fazë dhe për të gjetur një rrugë përpara për një të ardhme më të ndritshme.

Terapistët e të rriturve përdorin një qasje të integruar ndaj këshillimit për të zhvilluar një qasje që i përshtatet nevojave specifike të secilit individ me të cilin punojnë.

Ne kemi gjithashtu terapistë të specializuar që punojnë me të rinjtë e moshës 11-18 vjeç për të eksploruar çështjet në një mënyrë që rezonon me ta. Dhe terapistët e lojës i ndihmojnë fëmijët e moshës 4-11 vjeç të eksplorojnë përvojat e tyre dhe të shprehin emocionet e tyre përmes lojës.
Punonjësit e krizës

Nga marrja e telefonatës tuaj fillestare deri te ofrimi i mbështetjes në provimet mjeko-ligjore, punonjësit e krizës janë pranë jush në çdo hap të rrugës nëse keni përjetuar përdhunim ose sulm seksual dhe merrni pjesë në një Qendër Referuese të Sulmit Seksual (SARC). Ata do të ndihmojnë për të shpjeguar procesin dhe për të ofruar mbështetje emocionale dhe praktike.

Mbrojtësit e krizës

Të jesh në një listë pritjeje për të parë një ISVA mund të jetë një kohë e vështirë. Mbrojtësit e krizës ju ndihmojnë gjatë kësaj periudhe, duke ofruar mbështetje dhe këshilla emocionale dhe duke u siguruar që nuk jeni vetëm gjatë pritjes.

Të besuarit

Administratorët tanë të besuar sjellin një sërë përvojash dhe ekspertize të ndryshme për të udhëhequr dhe mbikëqyrur punën tonë. Ata përfaqësojnë shumë profesione dhe organizata të ndryshme, por secila prej tyre ndan qëllimin tonë për të krijuar një të ardhme më të ndritshme, pa abuzime dhe frikë.

Ekipi Menaxhues

Ekipi ynë i lartë drejtues përfshin përfaqësues kryesorë nga fusha të ndryshme të bamirësisë. Kjo do të thotë se ne jemi gjithmonë në gjendje të konsiderojmë atë që po ndodh në botën reale dhe të marrim vendime që vërtet na çojnë përpara.

Lyn Gooding

Kryeshefi Ekzekutiv

Lyn sjell një përvojë të pasur në fushën e abuzimit në familje dhe dhunës seksuale, duke përfshirë hetimin e krimit, komisionimin e shërbimeve të specializuara, menaxhimin e kontratave dhe punën e partneritetit.

Pasi ka shërbyer më parë si oficer policie me Policinë e Devon & Cornwall, Lyn fitoi përvojë në një sërë fushash, duke përfshirë hetimet e abuzimit të fëmijëve, menaxhimin e incidenteve kritike dhe punën në partneritet. Lyn ishte gjithashtu i suksesshëm në ndihmën për të siguruar fonde për krijimin e Qendrës së parë të Referimit për Sulmet Seksuale të Cornwall (SARC) në Truro.

Pas daljes në pension, Lyn iu bashkua Zyrës së Komisionerit të Policisë dhe Krimit (OPCC) për Devon & Cornwall, duke shërbyer së fundi si Menaxher i Drejtësisë Penale, Komisionimit dhe Partneritetit. Duke punuar në Planin e Policisë dhe Krimit, Lyn krijoi marrëdhënie efektive pune me disa partnerë, duke përfshirë NHS Angli, Ministrinë e Drejtësisë, Zyrën e Brendshme, Autoritetet Lokale dhe një sërë organizatash që ofrojnë shërbime të kujdesit ndaj viktimave duke u mbështetur në marrëdhëniet që ajo kishte krijuar më parë gjatë kohës që shërbente si Polici. Oficeri.

Linda Mason-Brown

Menaxher biznesi – Financë

Pas studimeve për Biznes dhe Financë në kolegj, Linda ka punuar në Financë për të gjithë karrierën e saj, duke sjellë mbi 25 vjet njohuri dhe përvojë në First Light. Ajo gjithashtu ka kualifikime profesionale në Financë, Payroll dhe ILM.

Gjatë gjithë karrierës së saj të kontabilitetit, ajo ka punuar për kompani të shumta duke përfshirë organizata kombëtare dhe bamirësi në një sërë sektorësh, duke përfshirë Kërkimin Detar, Menaxhimin e Pronës Komerciale, Ndërtim, Kohë të Lirë, Shitje me Pakicë dhe Arsim.

Përvoja e saj në organizatat bamirëse përfshin Shoqatën Biologjike Detare ku ajo kaloi 10 vjet në Llogaritë, menaxhimin e financimit të BE-së dhe ndihmën për të mbledhur dhe siguruar fonde për Akuariumin Plymouth; dhe Universitetin Plymouth Marjon ku ajo kaloi 10 vjet duke menaxhuar të ardhurat e Universiteteve, mbledhjen e borxheve, portofolin e investimeve dhe auditimin.

Linda është me origjinë nga Plymouth, por pasi ka kaluar shumë vite në Veri-Perëndim dhe jashtë saj, ajo u kthye në West Country ku jeton tani për 30 vitet e fundit. Në kohën e lirë, ajo ka një jetë aktive shoqërore duke shijuar vallëzim, ecje, lexim dhe aktivitete familjare.

Lewis Leggatt

Menaxher i Swindon & Wiltshire SARC

Lewis iu bashkua First Light në 2020 si Koordinator i Angazhimit dhe Komunikimit për Swindon dhe Wiltshire SARC. Në vitin 2022, ai u promovua në menaxherin e Swindon dhe Wiltshire SARC. Ai shpreson të përdorë këtë mundësi për të nxitur më tej ndërgjegjësimin publik dhe profesional për punën fantastike që SARC bën për të mbështetur viktimat dhe të mbijetuarat e dhunës seksuale.

Në kohën e tij të lirë, Lewis kënaqet duke SUP, duke eksploruar vende të reja dhe duke provuar ushqime të reja.

Cath Curno

Drejtor i Shërbimeve të Dhunës Seksuale

Cath ka lindur në Plymouth dhe e filloi karrierën e saj në moshën 16-vjeçare si praktikante në British Aerospace. Më pas ajo iu bashkua Spitaleve të Plymouth NHS Trust për të filluar një karrierë infermiere, e cila përfundoi pas lindjes së fëmijës së saj të parë. Cath u kthye në punë në spital si sekretare mjekësore dhe filloi karrierën e saj drejtuese në Qeverisjen Klinike.

Cath përfundoi një diplomë CMI në Menaxhim dhe mori një rol më të lartë si Menaxher i Shërbimit CAHMS dhe më pas Zëvendës Menaxher i Drejtorisë për Pediatrinë. Cath iu bashkua First Light në 2012 si Menaxher i Shërbimeve të Dhunës Seksuale në Plymouth.

Cath jeton në Plymouth dhe ka dy fëmijë dhe dy njerkë. Ajo i pëlqen shëtitjet e gjata dhe udhëtimet nëpër Devon me vajzën e saj për angazhime të ndryshme që lidhen me futbollin.

Sharon Minty

Menaxher i Devon & Cornwall ISVA

Sharon përfundoi Certifikatën e saj në Punë Sociale në Universitetin Plymouth dhe pas përfundimit, punoi si Oficere e Provës në Wiltshire. Për më shumë se dy dekada ajo punoi në një sërë mjedisesh me Shërbimin e Provës dhe u bë një Menaxhere me Dorset Probation.

Pas një ndërprerjeje në karrierë dhe zhvendosjes në Cornwall, Sharon u emërua si Menaxher i Zhvillimit të Qendrës së Referimit të Sulmit Seksual (SARC) për të krijuar SARC në Cornwall. SARC u hap në vitin 2011 dhe roli i Sharon ndryshoi për të udhëhequr shërbimin SARC dhe Independent Sexual Violence Advisory (ISVA) në qark. Gjatë gjithë jetës së saj, partneriteti dhe fokusi i fortë i viktimës kanë qenë kyçe.

Richard Baker

Drejtori i Qeverisjes dhe Pajtueshmërisë

Pasi u transferua në Jugperëndim në vitin 2013, Richard kaloi disa vite duke punuar në botën e Sporteve të Aventurës. Kjo u pasua nga koha me një shoqatë bamirësie kombëtare për fëmijë si drejtues të objekteve.

Richard iu bashkua First Light në 2020 në një pozicion të përkohshëm dhe mori rolin e përhershëm të Drejtorit të Qeverisjes dhe Pajtueshmërisë në prill 2021.

Në kohën e tij të lirë, Richard kënaqet duke shfrytëzuar sa më shumë nga jugperëndimi i bukur dhe e kalon kohën duke ecur, duke notuar dhe duke kampuar nëpër Devon dhe Cornwall.

Mel Francis

Drejtori i Shërbimeve të Abuzimit në Familje

Mel lindi dhe u rrit në Mançester. Ajo ka jetuar jashtë vendit dhe ka krijuar një grup dhe rrjet mbështetës për gratë dhe familjet që përjetojnë abuzim në familje në mjedisin e Forcave të Armatosura.

Mel u vendos në Cornwall për të rritur familjen e saj. Për shumë vite, ajo studioi si studente me kohë të pjesshme dhe fitoi një sërë kualifikimesh. Krahas studimeve të saj, Mel ishte vullnetare për disa organizata, duke përfshirë MIND dhe Action for Children.

Si një nga Këshilltarët e parë të Pavarur të Dhunës në Familje (IDVA) në Cornwall, Mel ka punuar me gra dhe burra që përjetojnë abuzim në familje me rrezik të lartë në pikën e krizës.

Ajo ka tre fëmijë të rritur dhe i pëlqen të udhëtojë, të kalojë me kajak, të lexojë dhe të kalojë sa më shumë kohë në plazh.

Mara Treliving

Menaxher i mbështetjes së biznesit

Mara së fundmi iu bashkua ekipit First Light si Menaxhere e Mbështetjes së Biznesit. Duke filluar karrierën e saj në Administrim Biznesi 7 vite më parë në një tjetër bamirësi, pasioni i saj është të kontribuojë, të mbështesë dhe të bëjë diferencën.

Mara ka një Diplomë të Nivelit 2 dhe 4 në Biznes dhe Administrim dhe kënaqet duke përdorur aftësitë e saj për zgjidhjen e problemeve në sfida dhe projekte të reja pasi përfshin punën në diçka ‘ndryshe’, e cila e motivon atë. Është gjithashtu e rëndësishme të punosh për një organizatë që vlerat janë në përputhje me vlerat e saj.

Mara ka jetuar gjithë jetën në Plymouth dhe është nënë e qenve! Në kohën e lirë, ajo kënaqet duke shëtitur qentë e saj, duke shkuar në palestër dhe duke kaluar kohë me familjen dhe miqtë.

Karen Barnitt

Menaxher i ekipit terapeutik

Karen erdhi në First Light në 2015 dhe ka punuar si këshilltare për dhunën seksuale për të rritur dhe fëmijë, udhëheqëse ekipi dhe tani menaxhere ekipi.

Prejardhja e saj para se të vinte tek ne ishte duke punuar në rehabilitimin rezidencial të drogës dhe alkoolit, ku punonte me burra dhe gra. Karen ka këshilluar gjithashtu në disa shkolla të mesme në Plymouth. Me origjinë nga zona e Londrës, ajo ka jetuar në Cornwall mbi 25 vjet.

Martin Nelson

Menaxher i ekipit të Hapësirave të Sigurta

Martin filloi karrierën e tij duke punuar si ndihmës në klasë për fëmijët e moshës 4-11 vjeç me nevoja komplekse. Ai përfundoi diplomën e tij në Edukim dhe Filozofi në vitin 2016, përpara se të fokusohej në edukimin dhe përvojat në natyrë dhe të transferohej në Zelandën e Re.

Pas kthimit të tij nga Zelanda e Re, ai u zhvendos në Cornwall dhe iu bashkua First Light pasi një kompleks ka nevojë për ISVA, përpara se të ndihmonte në zhvillimin e rolit ISVA Specifike të Mashkullit dhe të fitonte akreditimin kombëtar për këtë shërbim.

Ai u bashkua me Ekipin e Hapësirave të Sigurta për të blerë dhe nisur shërbimin me First Light, përpara se të merrte rolin e menaxherit me kohë të plotë.

Në kohën e tij të lirë, atij i pëlqen të notojë jashtë në det, të shëtisë qenin e tij në Dartmoor, të kalojë me kajak dhe të kalojë kohë me familjen.

Tony McCartan

Menaxher i Swindon dhe Wiltshire ISVA

Toni u transferua në Angli në vitin 2009 për të përfunduar një diplomë nderi në teknologji. Duke ardhur nga një sfond sportiv si një ish-bodybuilder dhe lojtar regbi në pension.

Ai ka punuar në shërbimin e burgjeve për 10 vjet, duke punuar si mësues burgu, duke u dhënë mësim mekanikës së të burgosurve.

Atij i pëlqen palestrën dhe të ndihmojë njerëzit dhe të jetë baba për fëmijët e tij 2 fëmijët.

Toni kishte dyqanin e tij të bodybuilding-ut në vitin 2012 dhe vendosi të shesë-dhe shkoi në Bristol për të ndihmuar njerëzit dhe përfundoi në shërbimin e burgut. Ai ka mësoi shumë për veten e tij dhe vendosi të marrë atë që di dhe të drejtojë të tijën pasion për të ndihmuar viktimat e krimeve.

Ai është shumë i pasionuar dhe i drejtpërdrejtë, gjithashtu shumë besnike dhe e besueshme. Karriera të shumta që punojnë në mentalitetin e meshkujve shëndetin, mashtrimin ndaj MD-së dhe drejtimin e dyqanit të tij.

Tom Godwin

Shef i Komunikimit dhe Gjenerimit të të Ardhurave

Tom është një profesionist i lartë me përvojë, me një histori në industrinë e bamirësisë, arteve interpretuese, arsimit, muzikës dhe argëtimit. 

Tom iu bashkua First Light pasi punoi në Citizens Advice’s të ndryshme në Devon dhe drejton në Komunikimet dhe Gjenerimin e të Ardhurave.

Të besuarit

Administratorët tanë të besuar sjellin një sërë përvojash dhe ekspertize të ndryshme për të udhëhequr dhe mbikëqyrur punën tonë. Ata përfaqësojnë shumë profesione dhe organizata të ndryshme, por secila prej tyre ndan qëllimin tonë për të krijuar një të ardhme më të ndritshme, pa abuzime dhe frikë.

person-placeholder

Michelle Davies

Kryetari i Administratorëve

Michelle është Drejtoreshë e Partneriteteve në Task Forcën VAWG, ajo bashkë-shkroi Strategjinë VAWG dhe drejtoi në zhvillimin e Strategjisë Dixhitale dhe Arsimore VAWG. Si një Udhëheqës i mëparshëm Strategjik për Abuzimin në Familje dhe Dhunën Seksuale për Cornwall dhe Ishujt Scilly, Michelle drejtoi Strategjinë e parë të DASV që përfshinte dhunën ndaj burrave dhe djemve, dhe gjithashtu autorizoi First Light për të ofruar shërbimet e integruara të DASV në këtë zonë.

Michelle është gjithashtu një Administratore e Besuar për një Fond Mirëdashës të Policisë, dhe ka një përvojë të pasur duke udhëhequr transformimin e të gjithë sistemit në një platformë lokale dhe kombëtare. Ajo është e pamëshirshme në ndjekjen e saj për përmirësimin e aksesit dhe standardeve të shërbimeve për viktimat, identifikimin dhe ndërhyrjen e hershme, menaxhimin e krizave dhe programet e rimëkëmbjes dhe programet e ndryshimit të qëndrueshëm të sjelljes për autorët.

Michelle është nëna e dy fëmijëve të mrekullueshëm dhe në vitin 2018 bëri një pushim karriere për të punuar dhe dhënë mësim në një Qendër Scuba Diving në Qipro. Para kësaj, ajo është krenare që i është dhënë një MBE për shërbimet ndaj viktimave të abuzimit në familje dhe dhunës seksuale në 2017.

ALison-Chitty-Square

Ali Çiti

Administratori kryesor për komunikim

Ali është një ndihmës redaktor i lajmeve në BBC Southwest, përgjegjës për prodhimin e Spotlight, programi rajonal i lajmeve. Ajo jeton në Plymouth me dy fëmijët e saj adoleshentë.

Gjatë kohës së saj si gazetare ajo ka mbuluar çështje të shumta gjyqësore dhe ka intervistuar viktimat e abuzimit në familje dhe dhunës seksuale. Ajo iu bashkua Bordit të Administratorëve për të mbështetur punën e vlefshme të kryer nga First Light.

Vikki-Martin-Square

Vikki Martin

Administratori kryesor për ligjor

Vikki është partnere në një firmë ligjore lokale dhe është kreu i Departamentit të Familjes së tyre. Vikki ofron këshilla ligjore për klientët që po ndahen dhe ka një specializim të veçantë për të ndihmuar klientët që janë viktima të Abuzimit në Familje.

Vikki u kthye në Plymouth në 2006 për të ndjekur karrierën e saj ligjore pasi kaloi kohë duke studiuar në Cardiff dhe në Francë.

Në kohën e saj të lirë, Vikki shijon teatrin, muzikën live dhe udhëtimet në vende të largëta.

Poppy-Naylor-Square

Poppy Naylor

Administratori kryesor për mbledhjen e fondeve

Poppy është një strateg i lartë për mbledhjen e fondeve dhe marketingun me përvojë të gjerë në zhvillimin e fushatave kryesore dhe strategjive për mbledhjen e fondeve.

Ajo kaloi 15 vjet në Cancer Research UK, ku ndikimi i saj varionte nga ringjallja e fushatave të pjekura si Gara për Jetën deri tek nisja e fushatave të reja të profilit të lartë si Stand Up To Cancer. Poppy tani punon si një konsulent i pavarur me klientë duke përfshirë Unicef UK, Movember dhe Save the Children. Ajo është e prirur të përdorë përvojën e saj për të mbështetur punën e vlefshme të First Light.

Poppy u zhvendos në Cornwall në fillim të vitit 2017 me burrin dhe djalin e saj të vogël dhe po i pëlqen të kthehet në West Country. Ajo aktualisht po shijon sezonin e saj të parë të kanotazhit në surf.

Tim-Smith-400x400-1

Tim Smith

Administratori i besuar

Tim është një avokat i kualifikuar i cili ka qenë i punësuar në Shërbimin e Gjykatave të Magjistraturës për 40 vjet, 33 prej tyre i fundit si nëpunës i drejtësisë në jugperëndim.

Pas shërbimit në Greater Manchester dhe East Midlands, ai erdhi në Cornwall në 1984, duke u zhvendosur në Devon pas riorganizimit, dhe më pas në një rol që mbulonte Devon, Cornwall dhe Dorset nga 2012. Si këshilltari kryesor ligjor i magjistratëve në zonën e tij, ai kaloi shumë orë në sallën e gjyqit, duke parë nga afër sesi sistemi i drejtësisë trajton çështjet e abuzimit në familje dhe dhunës seksuale dhe duke ndihmuar në zbatimin e shumë aspekteve të Kodit të Viktimave.

Një ristrukturim i mëtejshëm i shërbimit çoi në largimin e tij të hershëm në 2018, duke i lënë kohë për role vullnetare si guvernator shkolle në Plymouth dhe anëtar i komitetit që rekruton magjistratë të rinj.

Aktualisht që jeton në Cornwall me dy fëmijët e tij të rritur, Tim shijon teatrin dhe shëtitjet e përditshme me qenin e moshuar të familjes dhe përpiqet të shijojë biletën e tij të sezonit në Plymouth Argyle.

Sophie

Sophie Dupre Echeverria

Administratori i besuar

Sophie Dupre-Echeverria është një praktikuese e qeverisjes, rrezikut dhe pajtueshmërisë me mbi 20 vjet përvojë në shërbimet financiare. Ajo është e apasionuar pas diversitetit dhe përfshirjes dhe, në veçanti, barazisë gjinore.

Ajo është Shefi i Rrezikut dhe Përputhshmërisë Zyrtare dhe Kryetare e forumit D&I në GIB Asset Management, një butik i menaxhimit të aseteve të qëndrueshmërisë në Londër, ku jeton me burrin dhe vajzën e saj më të vogël, ndërsa më e madhja studion në universitetin Exeter.

Sophie iu bashkua bordit të besuar për të çuar përpara misionin e First Light për të mbështetur viktimat dhe për të rritur ndërgjegjësimin rreth dhunës në familje dhe seksuale.

Beate van Loo-Born

Beate van Loo-Born

Administratori i besuar

Beate van Loo-Born është një drejtuese e lartë në shërbimet financiare, aktualisht punon për bursën zvicerane pas 15 vitesh në UBS. Në përputhje me pasionin e saj për qëndrueshmëri, ajo drejton grupe të ndryshme të industrisë drejt transparencës së të dhënave ESG duke lehtësuar investimet e qëndrueshme.

Ajo gjithashtu kryeson Kapitullin Evropian të Profesionistëve të të Dhënave të Grave, i cili promovon zhvillimin dhe avancimin e grave në shkencën e të dhënave. Ajo është e prirur të përdorë përvojën e saj financiare dhe të rrezikut për të mbështetur punën e vlefshme të First Light.

Beate jeton në Cyrih me burrin e saj australian dhe vajzën 7-vjeçare dhe i pëlqen të garojë në triatlonet në distanca të gjata.

Adrian_Foulger_BW_008 (1)

Adrian Foulger

Arkëtar

Adrian është anëtar i Institutit të Kontabilistëve të Miratuar në Angli dhe Uells (ICAEW) i cili është kualifikuar me Ernst & Young (EY) në Londër.

Adrian kaloi 20 vjet në financa dhe role drejtuese në institucione financiare blu, përfshirë Flemings, Cazenove dhe Standard Chartered.

Ai ishte një analist i rangut të lartë të kërkimit të kapitalit dhe jetoi në Azi për disa vite. Ai gjithashtu bashkëthemeloi dhe veproi si arkëtar i një bamirësie të lidhur me industrinë.

Në 10 vitet e fundit Adrian është fokusuar në mbështetjen e kompanive në rritje dhe në iniciativat e qëndrueshmërisë. Ai ka një BSc (Hons) nga Universiteti Exeter dhe ka tre fëmijë pothuajse të rritur.

Franka

Franka Fueller

Administratori i besuar

Franka është një grumbullues fondesh i lartë i cili është i apasionuar pas udhëheqjes së ekipeve përmes ndryshimit dhe zhvillimit të njerëzve për të arritur më të mirën e tyre.

Me përvojë 12 vjeçare në mbledhjen e fondeve dhe udhëheqje në fushatat mjedisore, zhvillimin ndërkombëtar dhe ndihmën humanitare, ajo ka një histori të rritjes së të ardhurave dhe lehtësimit të mënyrave të reja të punës.

Ajo kaloi 8 vjet në bamirësinë ndërkombëtare të ndihmës ndaj fatkeqësive, ShelterBox, ku krijoi një program marketingu të drejtpërdrejtë nga e para, duke e rritur atë në një rrjedhë të ardhurash shumëmilionëshe dhe duke lançuar produkte të reja inovative si ShelterBox Book Club.

Franka tani drejton mbledhjen e fondeve publike në organizatën bamirëse të fushatës mjedisore, Surfer’s Against Sewage, dhe mbështet First Light me zhvillimin e strategjisë së tyre për të financuar shërbimet e tyre jetike.

Me një pasion për vendimmarrjen e udhëhequr nga njohuritë, ajo është gjithashtu Thesarare për grupin e interesit të posaçëm të Institutit të Chartered of Graising Fund (CIOF), Insight in Fundraising.

Me origjinë nga Gjermania, Franka jeton në Cornwall, MB, që nga viti 2010. Dhe pavarësisht përpjekjeve të saj, ajo ende nuk ka gjetur një vend më të bukur për të jetuar.

Paul Jones Headshot

Paul Jones

Administratori i besuar

Paul është aktualisht Shefi i Informacionit në Delt Shared Services Ltd në Plymouth dhe jeton në vend me gruan dhe fëmijët e tij. Ai ka kaluar mbi 30 vjet duke punuar në rolet e Teknologjisë së Informacionit, duke përfshirë 10 vjet në Forcën Ajrore Mbretërore dhe mbi 20 vjet në kompanitë e teknologjisë së informacionit të sektorit privat dhe publik.

Pali iu bashkua bordit të besuar për të përdorur përvojën e tij për të ndihmuar First Light të arrijë misionin e saj.

Më shumë informacion

Rreth Dritës së Parë

First Light është një organizatë bamirëse që mbështet njerëzit në Cornwall, Devon dhe Wiltshire të cilët janë prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale.

Financuesit dhe partnerët

Puna jonë shpëtimtare, duke mbështetur mijëra njerëz, nuk do të ishte e mundur pa financuesit, donatorët dhe partnerët tanë të mrekullueshëm.

Kontakt mediatik

Nëse jeni një anëtar i medias që dëshironi të mësoni më shumë për First Light dhe punën tonë, ju lutemi kontaktoni.