Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Këshillim për dhunën seksuale në Plymouth

Ne mbështesim personat që janë prekur nga dhuna seksuale, duke ofruar terapi dhe këshillim afatshkurtër. Ky shërbim aktualisht është i disponueshëm për njerëzit që jetojnë në zonën e Plymouth.

Këshillim për dhunën seksuale në Plymouth

Ne mbështesim personat që janë prekur nga dhuna seksuale, duke ofruar terapi dhe këshillim afatshkurtër. Ky shërbim aktualisht është i disponueshëm për njerëzit që jetojnë në zonën e Plymouth.

Këshillimi është një mundësi për të folur për atë që ju solli në First Light, në një vend të sigurt pa frikë nga gjykimi.

Këshilltarët tanë e kuptojnë ndikimin dhe efektet e dhunës dhe traumës seksuale dhe mund t’ju ndihmojnë të përballeni me ndjenjat negative që e shoqërojnë këtë.

Këshillimi është një proces që ju ndihmon të kuptoni pse ndiheni ashtu siç ndiheni. Mund t’ju ndihmojë të filloni të ndiheni përsëri të shkathët dhe të ecni përpara me jetën tuaj. Ndërsa fitoni forcë dhe besim, kjo mund të ofrojë një mundësi për t’u përqëndruar në qëllime të reja, realiste.

Të gjithë këshilltarët tanë janë anëtarë ose të BACP (Shoqata Britanike e Këshilltarëve dhe Psikoterapistëve) dhe/ose UKCP (Këshilli i Psikoterapistëve në Mbretërinë e Bashkuar).
Nuk je vetem. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të gjeni një të ardhme më të ndritshme, pa abuzime.
Na telefononi 03458 12 12 12 .

Ju mund të shikoni ose shkarkoni në mënyrë dixhitale fletëpalosjet tona në gjuhë të ndryshme këtu , ose Leximi i lehtë këtu .

Unë kam bërë një rrugë të gjatë në gjashtë javë me ndihmën dhe mbështetjen tuaj. Unë dhe djali im kemi qenë me First Light mbi një vit tani. Jo vetëm që keni bërë mrekulli me S, por jam jashtëzakonisht mirënjohës për këshillimin tim. Kjo më ka ndihmuar të kujtoj se me të vërtetë nuk është faji im.”

Orari i hapjes dhe vendndodhja

Shërbimi ynë i terapisë dhe këshillimit për dhunën seksuale është i disponueshëm nga e hëna në të premte nga ora 9 e mëngjesit deri në 5 pasdite.
Është pa pagesë dhe i aksesueshëm për këdo dhe të gjithë, pavarësisht nga gjinia, seksualiteti apo aftësia. Nëse keni përjetuar dhunë seksuale, duke përfshirë incidente në fëmijërinë tuaj.

Do t’i gjeni shërbimet në Qendrën e Kujdesit Parësor Cattedown, 8 Cattedown Road, Plymouth, PL4 0BZ.

Mbështetja e fëmijëve dhe të rinjve

Ne ofrojmë gjithashtu terapi të folur për fëmijët midis 11 – 18 vjeç dhe terapi lojërash për fëmijët midis 4 – 11 vjeç për të ndihmuar në fillimin e procesit të rikuperimit.

Pyetjet e shpeshta

Cilat janë kriteret e referimit për të rriturit?

Kriteret tona të referimit përcaktohen nga komisionerët tanë dhe ne ofrojmë terapi afatshkurtër brenda kësaj.

Kriteret tona kryesore për vlerësimin në Plymouth janë që ju duhet të jeni mbi 18 vjeç dhe të keni përjetuar dhunë seksuale në jetën tuaj, duke përfshirë incidente në fëmijëri, megjithatë kjo është vetëm për vlerësim. Ka kritere të tjera që mund të na duhet t’i marrim parasysh kur jeni duke u vlerësuar për t’u siguruar që shërbimi që ne ofrojmë është i përshtatshëm për ju. Këto kritere mund të përfshijnë çdo gjendje dytësore të shëndetit mendor nga të cilat vuani dhe nëse jeni në gjendje të merrni pjesë rregullisht, ndër të tjera.

Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të përdorni terapi nëse e keni përdorur tashmë atë Këshillim i pavarur për dhunën seksuale (ISVA) Këshillim i pavarur për dhunën seksuale (ISVA) Shërbimi. Shërbimi ISVA është i disponueshëm vetëm për personat që janë raportuar në polici, ose që kërkojnë këshilla se si të raportojnë në polici, ose ofrojnë inteligjencë anonime.

Çfarë mund të pres?

Fillimisht, do t’ju ofrohet një vlerësim, i cili do të na ndihmojë të vendosim nëse këshillimi është shërbimi i duhur për ju. Në këtë vlerësim do t’ju kërkohet të nënshkruani një marrëveshje e cila do të përfshijë detaje të politikave tona të anulimit dhe konfidencialitetit.

Pas vlerësimit tuaj, ne do t’ju shkruajmë për të konfirmuar nëse jeni pranuar ose jo për këshillim dhe do të futeni në listën e pritjes derisa të vihet në dispozicion një këshilltar.

Ne do t’ju kontaktojmë për të rregulluar një orar të përshtatshëm takimi. Fatkeqësisht, nuk mund të jemi të saktë se sa kohë mund t’ju duhet të prisni pasi varet nga një sërë faktorësh. Ne do të shpjegojmë më shumë rreth kësaj gjatë vlerësimit tuaj.

Sa kohë duhet?

Do t’ju ofrohen nëntë seanca. Çdo seancë do të zgjasë jo më shumë se një orë. Gjatë kësaj kohe, ju dhe këshilltari do të diskutoni se si ta përdorni më mirë kohën që shpenzoni në këshillim.

Sa kushton?

Ky është një shërbim falas për klientët që plotësojnë kriteret tona dhe do të përfitonin prej tij, megjithatë ne e mirëpresim donacionet .

Çfarë zone gjeografike mbuloni?

Në përgjithësi do të vlerësojmë këdo që jeton në zonën e Plymouth City. Nëse jeni jashtë kësaj zone gjeografike, mund të gjeni një listë të terapistëve të akredituar në faqen e internetit të Shoqatës Britanike për Këshillim dhe Psikoterapi në https://www.bacp.co.uk/search/Therapists

Nëse jetoni në Devon dhe po punoni me një nga ISVA-të tona, ne gjithashtu do të jemi në gjendje t’ju ofrojmë një mbështetje terapeutike.

Si do ta di që ajo që ofroni është më e mira për mua?

Gjëja më e mirë për të bërë është ta provoni. Ne ofrojmë terapi të ofruar nga këshilltarë specialistë shumë të kualifikuar, të trajnuar dhe me përvojë, të cilët punojnë në mënyrë integruese dhe do t’u përgjigjen nevojave dhe rrethanave tuaja individuale.

A mund të sjell dikë me vete për mbështetje?

Ju mund të sillni dikë me vete, megjithatë ne ju kërkojmë që të merrni pjesë vetë në seancën e këshillimit. Shoqëruesi juaj mund të presë për ju në zonën e pritjes.

A do të ndahet me dikë çfarë them unë?

Informacioni që jepni është i rëndësishëm për ne dhe do të mbetet konfidencial. Përjashtime nga kjo mund të ndodhin nëse na tregoni në çdo kohë se njihni një të rritur ose fëmijë të cenueshëm që është në rrezik të një dëmtimi të konsiderueshëm, ose nëse jeni një rrezik për veten ose të tjerët. Ne kemi një politikë të shkruar konfidencialiteti, të cilën do t’jua shpjegojmë në detaje në takimin tuaj të parë.

Më shumë informacion

Cornwall & Isles of Scilly: Mbështetje për abuzimin në familje dhe dhunën seksuale

Safer Futures u ofron individëve këshilla dhe mbështetje për të qenë të sigurt dhe për t’u rikuperuar nga efektet e abuzimit në familje dhe dhunës seksuale.

Shërbimi i këshilltarit për dhunën seksuale në Devon dhe Cornwall

Ata do të jenë me ju në çdo hap të rrugës.
Pika e parë e kontaktit nëse keni përjetuar kohët e fundit përdhunim dhe sulm të rëndë seksual në Wiltshire.