Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Qendra e Referimit për Sulmet Seksuale të Swindon dhe Wiltshire (SARC)

SARC është pika e parë e kontaktit nëse keni përjetuar përdhunim dhe sulm seksual në Wiltshire.

Qendra e Referimit për Sulmet Seksuale të Swindon dhe Wiltshire (SARC)

SARC është pika e parë e kontaktit nëse keni përjetuar përdhunim dhe sulm seksual në Wiltshire.

Qendra e referimit për sulmet seksuale në Swindon dhe Wiltshire (SARC) , ne ofrojmë ndihmë të menjëhershme për këdo që ka përjetuar një përdhunim ose sulm seksual të kohëve të fundit ose jo së fundmi në Wiltshire. Nëse jeni përdhunuar ose sulmuar seksualisht, pa marrë parasysh sa kohë më parë, ju mund të kontaktoni SARC drejtpërdrejt me ose pa përfshirjen e policisë. Është një vend i sigurt ku do të gjeni mbështetje konfidenciale praktike dhe emocionale nga ekipi ynë i stafit të specializuar.

Për informacion dhe këshilla, mund të kontaktoni Swindon dhe Wiltshire SARC duke telefonuar 01793 781916 dhe duke folur me një nga punonjësit tanë të trajnuar specialistë të krizës.

Linja jonë telefonike për këshilla dhe mbështetje është e hapur 24/7 365 ditë në vit. Për referime jo të fundit, mundeni bëni një referim të sigurt në internet . Ju lutemi vini re se referimet në internet nuk monitorohen jashtë orarit të punës. Orari ynë i zyrës është nga e hëna në të premte 09:00-17:00.
Për referime ose këshilla në lidhje me një përdhunim ose sulm seksual të kohëve të fundit, ju lutemi mos paraqisni një referim në internet.

Ju lutemi na telefononi, për të siguruar që mund të ofrohet mbështetje e ndjeshme në kohë dhe këshilla për mbledhjen e provave mjeko-ligjore, shëndetin seksual dhe mjekimin.

Çfarë ndodh gjatë takimit tim në SARC?

Nëse keni përjetuar një përdhunim ose sulm seksual së fundmi, mund t’ju ofrohet një takim për të vizituar SARC-në.

Ekipi SARC mund të sigurojë:

 • mbështetje për krizën,
 • vlerësimi i rrezikut dhe nevojave dhe planifikimi i sigurisë,
 • veshje të rehatshme (nëse tuajat janë marrë për dëshmi),
 • tualetin dhe një mundësi për të bërë dush,
 • hapësirë dhe kohë që ju të vendosni se çfarë do të ndodhë më pas.

Ekzaminuesit e shkeljeve seksuale janë një ekip mjekësh dhe infermierësh shumë të aftë dhe me përvojë, të cilët janë trajnuar për të kryer një sërë ndërhyrjesh për t’ju mbështetur gjatë kohës tuaj në SARC.

Kjo perfshin:

 • vlerësimi i rrezikut dhe nevojave,
 • kontracepsioni emergjent,
 • testimi i shtatzënisë,
 • këshilla për shëndetin seksual,
 • ekzaminim mjekoligjor.

Për të parë ose shkarkuar në mënyrë dixhitale informacione rreth SARC në formatin Easy Read, Kliko këtu .

Çfarë është ekzaminimi mjekoligjor?

SARC ofron mbështetjen dhe shërbimet që ju nevojiten, pavarësisht nëse është e përfshirë apo jo policia. Të gjitha shërbimet tona janë konfidenciale. Megjithatë, ne kemi një detyrë ligjore për të ndarë informacionin me policinë dhe/ose Kujdesin Social për Fëmijët nëse një fëmijë ose i ri ose i rritur i cenueshëm konsiderohet të jetë në rrezik të një dëmtimi të konsiderueshëm (Children Act 2004 dhe Working Together to Safeguard Children).

Në çdo moment do të jeni në gjendje të bëni zgjedhje për atë që ju ndodh.

Këtu është një udhëzues hap pas hapi se çfarë ndodh zakonisht kur kontaktoni SARC-në:

HAPI 1: Lini një takim
Mund të caktoni një takim për të marrë pjesë në SARC duke na kontaktuar në 01793 781916. Kur telefononi, do t’ju jepet një shpjegim i opsioneve që keni në dispozicion, si dhe një takim nëse kjo është ajo që zgjidhni. Një takim në SARC mund të bëhet pa përfshirjen e policisë.

Nëse telefononi policinë, ajo do t’ju caktojë takimin dhe do t’ju shoqërojë në SARC. Një oficer i trajnuar posaçërisht do të kujdeset për ju.
HAPI 2: Kur të mbërrini
Kur të mbërrini për takimin tuaj, do të flisni me një punonjës të krizës, i cili do të marrë të dhënat tuaja personale, do t’ju shpjegojë të gjitha opsionet që keni në dispozicion dhe do të diskutoni se çfarë do të ndodhë më pas.
HAPI 3: Ekzaminimi Mjekësor Ligjor

Mund t’ju ofrohet një ekzaminim mjekësor mjeko-ligjor për të mbledhur dhe dokumentuar prova mjeko-ligjore. Nëse vendosni, një ekzaminim mjekoligjor do të kryhet në mënyrë sa më të ndjeshme të jetë e mundur nga një mjek ose infermier specialist i njohur si Ekzaminues i Kundërvajtjeve seksuale. Vendimi për të vazhduar me këtë ekzaminim varet tërësisht nga ju dhe mund të merret pavarësisht nëse zgjidhni apo jo të përfshini policinë. Ju mund të zgjidhni të ndaloni ekzaminimin në çdo kohë.

Ekzaminimet mjeko-ligjore më së miri kryhen sa më shpejt që të jetë e mundur pas një sulmi, ekzaminimet mjekoligjore ofrojnë mundësinë për të marrë prova që mund të përdoren nëse dhe kur vendosni të raportoni në polici.

HAPI 4: Këshilla dhe mbështetje

Pas ekzaminimit, ekzaminuesi i shkeljeve seksuale do të diskutojë me ju fusha të tjera të mirëqenies, si p.sh. depistimi për infeksione seksuale dhe çdo shqetësim që lidhet me shtatzëninë e mundshme. Ata do t’ju ofrojnë mundësinë për të bërë referime të mëtejshme për shëndetin seksual dhe mjekun tuaj të përgjithshëm për mbështetje pasuese.

Ju gjithashtu do të mbështeteni nga një punonjës i krizës, i cili do të sigurojë që ju të keni mbështetjen më të mirë të vendosur për ju pas takimit tuaj me SARC.

HAPI 5: Vëzhgimi

Ne e kuptojmë se ballafaqimi me efektet e përdhunimit ose sulmit seksual mund të jetë shumë i vështirë dhe kërkon kohë për t’u zgjidhur. Për t’ju ndihmuar me këtë, SARC mund të sigurojë qasje në:

 • mbështetje e vazhdueshme nga një Këshilltar i Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA) – ju mund t’i qaseni drejtpërdrejt ose të referoheni përmes SARC,
 • një referim në një shërbim këshillimi.

Që nga momenti që do të kontaktoni SARC-në, ekipi ynë i punonjësve të krizës do të jetë i disponueshëm për t’ju dhënë mbështetjen që ju nevojitet.

Në përmbledhje, ekipi është në gjendje të:

 • shpjegoni opsionet e ndryshme që mund të jenë në dispozicion për ju dhe më pas ju mbështesin në çfarëdo vendimi që merrni,
 • ofrojnë mbështetje emocionale dhe praktike,
 • t’ju ndihmojnë të merrni mbështetjen më të mirë sipas nevojave tuaja dhe ata do të punojnë me ju për të ndihmuar në arritjen e kësaj, pavarësisht nëse dëshironi apo jo të ndërmerrni veprime ligjore; dhe,
 • jepni një referim në Shërbimin e Këshilltarit të Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA), i cili do të marrë pjesë në vizitat para gjykimit dhe seancat gjyqësore me ju, nëse vendosni të raportoni sulmin në polici.
Ne jemi të bazuar në:
Swindon & Wiltshire SARC
Gables
Rruga Shrivenham
Marston Jugor
Swindon
Wiltshire
SN3 4RB

Shërbimet tona të tjera

Safer Futures u ofron individëve këshilla dhe mbështetje për të qenë të sigurt dhe për t’u rikuperuar nga efektet e abuzimit në familje dhe dhunës seksuale.

Plymouth Këshillimi

Ne mbështesim personat që janë prekur nga dhuna seksuale, duke ofruar terapi dhe këshillim afatshkurtër.

Devon dhe Cornwall Seks i pavarur Këshilltarët për dhunën (ISVA) Shërbimi

Ata do të jenë me ju në çdo hap të rrugës.