Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Shërbimi i Këshilltarëve të Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA) të Devon dhe Cornwall

Këshilltarët e Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA) ndihmojnë për të lehtësuar çdo ankth që keni për të shkuar në gjykatë duke shpjeguar dhe thjeshtuar kompleksitetin e procesit ligjor.

Shërbimi i Këshilltarëve të Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA) të Devon dhe Cornwall

Këshilltarët e Pavarur për Dhunën Seksuale (ISVA) ndihmojnë për të lehtësuar çdo ankth që keni për të shkuar në gjykatë duke shpjeguar dhe thjeshtuar kompleksitetin e procesit ligjor.

Këshilltari juaj i përkushtuar do t’ju përfaqësojë në intervista dhe paraqitje në gjykatë dhe do t’ju ndihmojë duke qenë zëri juaj dhe do t’ju mbrojë kur ndiheni të dërrmuar. Të gjitha ISVA-të tona kanë përfunduar Trajnimin e Akredituar Kombëtar.

Ata do të jenë me ju në çdo hap të rrugës.

Ju mund të përdorni shërbimet e mbështetjes së dhunës seksuale duke telefonuar 03458 121212 , ose bëni një referim të sigurt në internet .
Udhëtimi për të ndjekur drejtësinë dhe për të gjetur mbylljen përmes gjykatave nuk është gjithmonë i drejtpërdrejtë. Kërkon një forcë të madhe për të kuptuar se çfarë po ndodh dhe për të përballuar trazirat emocionale. ISVA juaj do t’ju ndihmojë në këtë kohë të vështirë: t’ju ndihmojë të luftoni, të përpunoni dhe të dilni në anën tjetër.

Ne gjithashtu kemi ISVA specifike, të trajnuara posaçërisht duke përfshirë:

 • një ISVA mashkull që punon posaçërisht me burra që preferojnë të mos punojnë me një femër,
 • një ISVA neurodiverse që punon me klientë me nevoja të ndryshme,
 • LGBTQ+ ISVA që kuptojnë nevojat e veçanta të këtij komuniteti.


Ju mund të shikoni ose shkarkoni në mënyrë dixhitale fletëpalosjet tona ISVA këtu , ose Leximi i lehtë këtu .

Të kisha dikë në anën time dhe me mbështetje emocionale ishte kaq e rëndësishme për të më mbajtur përpara kur gjërat ishin vërtet të vështira.”

Si punojmë

Shërbimi këshillues për dhunën seksuale ofron mbështetje për këdo që ka përjetuar abuzim seksual kohët e fundit ose në të kaluarën. Ne mund të ofrojmë mbështetje nëse ju keni raportuar tashmë një incident në polici ose jeni duke kërkuar më shumë këshilla se si ta bëni këtë.

Të kesh një dënim të mëparshëm nuk do të thotë që nuk mund të marrësh mbështetje nga një ISVA, por ne duhet të dimë për historinë tuaj të mëparshme kriminale për t’u siguruar që ne ofrojmë mbështetjen më të mirë për nevojat tuaja. Ju mund të përdorni Protokollin tonë për Punën me Shkelësit këtu .

Nëse e keni raportuar incidentin në polici ose jeni mbështetur në një Qendër Referimi për Sulmet Seksuale (SARC), do t’ju ofrohet një referim në këtë shërbim. Ju gjithashtu mund të referoheni vetë. Ky është një shërbim falas, konfidencial dhe i pavarur që nuk është i lidhur me policinë.

Nëse dëshironi të komentoni për shërbimin ISVA, ju lutemi Kliko këtu dhe plotësoni formularin.

Duke ju mbështetur

Të gjitha referimet do të kontaktohen brenda 24 orëve (orarit të punës) nga marrja e referimit. Ne do të sigurojmë që të keni të gjithë informacionin që ju nevojitet për të bërë zgjedhje të informuara për të ardhmen tuaj. ISVA juaj do të jetë me ju gjatë gjithë udhëtimit nëpër sistemin e drejtësisë penale dhe mund të sigurojë:
 • një shërbim konfidencial dhe i pavarur,
 • shpeshtësia e kontaktit në bazë të nevojave tuaja,
 • informacion dhe mbështetje për opsionet tuaja rreth raportimit të një krimi në polici, duke përfshirë ndihmën për të paraqitur informacione anonime,
 • qasje të shpejtë në agjenci dhe shërbime të tjera,
 • opsionet e takimeve private të mbajtura nga distanca ose ballë për ballë, në një vend të përshtatshëm, duke përfshirë shtëpinë tuaj, nëse dëshironi,
 • një shpjegim i plotë i sistemit të drejtësisë penale,
 • mbështetje dhe udhëzim një për një gjatë hetimit dhe procesit gjyqësor,
 • pjesëmarrja si përfaqësuesi juaj në intervista dhe paraqitje në gjykatë,
 • ndërlidhja midis jush, policisë, Prokurorisë së Kurorës dhe avokatëve etj.
 • vizita para gjyqit,
 • prezantime me personelin e kujdesit të dëshmitarëve,
 • ndihmë për kompensimin e lëndimeve kriminale,
 • ndihmë me aftësitë përballuese,
 • informacione për shërbime të tjera që mund t’ju nevojiten, të tilla si kujdesi shëndetësor dhe social, strehimi ose përfitimet,
 • ndihmë për të hyrë në shërbimet e rikuperimit kur përfundon udhëtimi juaj i drejtësisë penale.

Të qenit dëshmitar i trajektores midis individit të thyer në fillim të procesit të drejtësisë penale dhe personit të fortë dhe të fuqizuar në fund e bën punën time kaq të dobishme.” Drita e Parë ISVA

Shërbimet tona të tjera

Cornwall & Isles of Scilly: Mbështetje për abuzimin në familje dhe dhunën seksuale

Safer Futures u ofron individëve këshilla dhe mbështetje për të qenë të sigurt dhe për t’u rikuperuar nga efektet e abuzimit në familje dhe dhunës seksuale.

Këshillim për dhunën seksuale në Plymouth

Ne mbështesim personat që janë prekur nga dhuna seksuale, duke ofruar terapi dhe këshillim afatshkurtër.
Pika e parë e kontaktit nëse keni përjetuar kohët e fundit përdhunim dhe sulm të rëndë seksual në Wiltshire.