Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Të ardhme më të sigurta

Safer Futures u ofron individëve këshilla dhe mbështetje për të qenë të sigurt dhe për t’u rikuperuar nga efektet e abuzimit në familje ose dhunës seksuale. Ajo u krijua me qëllimin për t’i dhënë fund abuzimit në familje dhe dhunës seksuale në Cornwall dhe Ishujt Scilly.

Të ardhme më të sigurta

Safer Futures u ofron individëve këshilla dhe mbështetje për të qenë të sigurt dhe për t’u rikuperuar nga efektet e abuzimit në familje ose dhunës seksuale. Ajo u krijua me qëllimin për t’i dhënë fund abuzimit në familje dhe dhunës seksuale në Cornwall dhe Ishujt Scilly.

Nga ndërhyrja e hershme deri te rrugët e rimëkëmbjes, Safer Futures ndihmon njerëzit e moshës 5+ që janë të prekur nga abuzimi në familje dhe/ose dhuna seksuale.

Ekzistojnë programe të ndryshme mbështetjeje të disponueshme brenda shërbimit, i cili është falas dhe funksionon në të gjithë Cornwall dhe Ishujt Scilly. Ju lutemi vizitoni dedikuar Faqja e internetit Safer Futures .

Ju mund të shikoni ose shkarkoni në mënyrë dixhitale fletëpalosjet tona më të sigurta për të ardhmen në gjuhë të ndryshme këtu , ose Leximi i lehtë këtu .

Ju mund të përdorni shërbimet e mbështetjes për abuzimin në familje përmes linjës së ndihmës për të Ardhmen e Sigurt në 0300 777 4777 , ose përmes formulari i referimit në internet ose duke kontaktuar [email protected] .

Safer Futures ofrohet nga First Light në partneritet me Barnardo’s dhe financohet nga Safer Cornwall.

Shërbimi këshillues kundër dhunës në familje

Çdo vit ne mbështesim qindra individë dhe familje me rrezik të lartë përmes shërbimit tonë të pavarur të këshillimit për dhunën në familje (IDVA). Nga momenti i krizës, ne do të punojmë së bashku me ju për të kuptuar rrethanat tuaja personale; duke krijuar një plan personal sigurie dhe duke ju ndihmuar për ta zbatuar atë në afat të shkurtër dhe afatgjatë.

Zbuloni më shumë për shërbimin tonë IDVA dhe disa nga mbështetjen e specializuar që ne ofrojmë.

Nuk e kuptova që po abuzohej (nga partneri im) derisa të takova. Faleminderit që më mësove se si duket një marrëdhënie e shëndetshme.”

Shërbimi i Mbështetjes së Abuzimit në Familje

Këshilltarët tanë për Mbështetjen e Abuzimit në Familje (DASA) janë trajnuar për të ndihmuar. Ata do t’ju dëgjojnë dhe do të mbrojnë në emrin tuaj, duke vepruar si zëri juaj kur nuk ndiheni në gjendje, dhe do të sigurohen që pikëpamjet tuaja të dëgjohen.

Linja ndihmëse për abuzimin në familje

Ekipi ynë i linjës së ndihmës për abuzimin në familje do t’ju japë mbështetje, këshilla dhe informacion. Ata nuk do t’ju gjykojnë ose nuk do t’ju thonë se çfarë të bëni; ata do të dëgjojnë. Aty ku është e përshtatshme, ata do të kryejnë një vlerësim të rrezikut dhe planifikim të plotë të sigurisë dhe do t’ju fuqizojnë të kuptoni opsionet tuaja dhe t’ju mbështesin për të marrë vendime për të ardhmen tuaj.

Mentorimi vullnetar

Vullnetarët tanë mbështesin njerëzit e prekur nga abuzimi në familje dhe dhuna seksuale, të cilët kanë nevojë për pak kohë dhe mbështetje shtesë për të ecur përpara. Ne do t’i ndihmojmë ata të ndjehen të dëgjuar dhe të dëgjuar.

Klinikat ligjore

Ne jemi bashkuar me Coodes Solicitors për të ofruar klinika ligjore javore duke ju dhënë mundësinë të flisni me një avokat specialist të abuzimit në familje pa pagesë nëpërmjet një telefonate me video ose konferencë telefonike. Ju mund të merrni mbështetje për çështje ligjore në lidhje me abuzimin në familje, duke përfshirë urdhrin për mosngacmim, përshtatshmërinë për Ndihmë Juridike dhe informacion në lidhje me divorcin ose raste që përfshijnë fëmijë.

Rrugët e Rimëkëmbjes

Shërbimi ynë i Rrugëve të Rimëkëmbjes trillon individët dhe familjet që të gjejnë mbështetjen më të mirë për të përmbushur nevojat e tyre. Më pas ofron mbështetje të përshtatshme terapeutike që merr parasysh përvojën e traumës së secilit individ, fokusohet në zgjidhje dhe ofrohet nga specialistë të akredituar.

Mbështetje dhe edukim më i gjerë

Si dhe duke ndihmuar njerëzit që kanë vuajtur drejtpërdrejt nga abuzimi në familje dhe dhunë seksuale, Safer Futures po punon gjithashtu për të edukuar më gjerësisht rreth temës dhe për të ofruar mbështetje për ata që janë ndikuar nga abuzimi në familje, duke përfshirë miqtë, familjet dhe profesionistët.

Kjo nënkupton edukimin e fëmijëve dhe të rinjve në shkollat fillore dhe të mesme në të gjithë Cornwall-in për të njohur shenjat e abuzimit dhe për t’i ndihmuar ata të zhvillojnë dhe mbajnë marrëdhënie të shëndetshme.

Gjithashtu nënkupton trajnimin e profesionistëve në fusha të ndryshme për të dalluar shenjat dhe për të ndërhyrë herët. Ne po drejtojmë programe mbështetëse duke punuar me njerëz që duan të ndryshojnë sjelljen e tyre dhe të zhvillojnë aftësi, njohuri dhe mirëkuptim më të shëndetshëm në marrëdhënie.

Shërbimet tona të tjera

Këshillim për dhunën seksuale në Plymouth

Ne mbështesim personat që janë prekur nga dhuna seksuale, duke ofruar terapi dhe këshillim afatshkurtër.

Shërbimi i këshilltarit për dhunën seksuale në Devon dhe Cornwall

Ata do të jenë me ju në çdo hap të rrugës.

Pika e parë e kontaktit nëse keni përjetuar kohët e fundit përdhunim dhe sulm të rëndë seksual në Wiltshire.