Inclusive Pride Flag
Search
Close this search box.

Vrapuesit përgatiten për sfidën e Plymouth për të mbështetur First Light

Një ekip vrapuesish po përgatiten për vrapimin në Plymouth të dielën më 14 maj për të mbështetur njerëzit, jetët e të cilëve janë prekur nga abuzimi në familje ose dhuna seksuale.

Pesë persona po hyjnë në maratonën 5k, 10k dhe gjysmë në ndihmë të First Light, bamirësisë që ofron shërbime mbështetëse në të gjithë Jugperëndimin, duke përfshirë një terapi të dhunës seksuale dhe shërbim këshillimi në Plymouth.

Ekipi përbëhet nga staf, mbështetës dhe ish përdorues të shërbimeve, të cilët të gjithë e dinë se sa e rëndësishme është puna e bamirësisë për viktimat-të mbijetuarat e abuzimit.

Toni Clark, një ish-përdorues shërbimi me First Light, tha: “Në fakt e urrej vrapimin! Unë vrapova 10k në 2017, dhe gjithmonë doja ta bëja përsëri, por kurrë nuk e gjeta veten në një pozicion për ta bërë këtë. Pas gjithë ndihmës që mora nga First Light, doja shumë të ktheja diçka pasi ndihem sikur ata më ndihmuan të riktheja jetën time. Për këtë u detyrohem atyre gjithçka.”

Anna Mitchell, Zyrtare për mbledhjen e fondeve në First Light po vrapon gjysmë maratonën. Ajo tha: “Unë personalisht dua t’u uroj fat të mirë të gjithë vrapuesve dhe këmbësorëve tanë. Ata të gjithë po përballen me një sfidë të madhe personale – duke përfshirë edhe veten time pasi nuk jam vrapues – dhe kanë stërvitur për javë e muaj për garën e së dielës.

“Çdo një nga mbledhësit tanë të mrekullueshëm të fondeve luan një rol të madh në punën që ndryshon jetën që bën First Light dhe ne nuk mund ta bënim pa to. Nëse jeni duke marrë pjesë në këtë ngjarje, ju lutemi kujdesuni për bluzat tona dhe na jepni një brohoritje të madhe!”

Deri më tani, ekipi ka mbledhur kolektivisht 1,470 £. Ata shpresojnë të marrin edhe më shumë mbështetje gjatë ditëve të ardhshme për të provuar të arrijnë objektivin e tyre për mbledhjen e fondeve prej 2,500 £. Mbështetni ekipin këtu.